marți, 30 aprilie 2013

Poliţiştii cer revenirea la numerele de înmatriculare cu cifre: “Nu toţi ştie să citească!”

Nu mai este un secret pentru nimeni că numărul de accidente de circulaţie pe şoselele României a crescut îngrijorător în ultimii ani. Un raport intern elaborat de MAI arată că o cauză a acestor accidente o reprezintă întroducerea numerelor de înmatriculare formate din litere, care pun în încurcătură agenţii de circulaţie.

“Când agentul constatator iese în misiune vede multe numere de înmatriculare dar astea conţin şi litere, simboluri care nu sunt foarte familiare poliţistului mediu. Nu toţi angajaţii MAI au fost atât de dedicaţi studiului cât să termine ditai abecedarul. Unii mai trebuie să şi dea cu pulanul, nu toţi ştie să citeşte”, se arată în raportul intern al ministerului.

Pe baza acestuia s-a întocmit un proiect de lege ce prevede reîntoarcerea la vechiul sistem de înmatriculare al maşinilor, în care numerele de înmatriculare să conţină numai cifre. “Cu un poliţist de circulaţie te înţelegi mult mai bine în cifre decât în litere. Dacă-i zici, 50, 100 sau doo milioane înţelege imediat ce vrei să spui”, a declarat şeful poliţiei Române.sursa: eee.timesnewroman.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu