luni, 8 aprilie 2013

Un singur tichet de persoana la programul RABLA 2013

Editia 2013 a programului Rabla va demara la data de 15 aprilie si va viza acordarea unui singur tichet de persoana, in valoare de 1.500 de euro. Totodata, este luata in calcul redenumirea programului de innoire a parcului auto national.

Rovana Plumb a declarat sambata intr-o conferinta de presa ca noul Program de innoire a parcului auto nu se va mai numi "Rabla", va intra in vigoare din 15 aprilie, iar tichetul valoric va avea un cuantum de 1.500 de euro si fi doar unul de persoana.

„Suntem acum in analiza in ceea ce priveste definirea clara a numarului de tichete pe care le vom emite. Va fi o singura emitere in acest an. De asemenea, luam in calcul toate modalitatile, in asa fel incat sa nu se mai intample perturbari ale procedurii, cum am constatat anul trecut, astfel incat sa nu avem nici la nivelul operatorilor din program, dar nici la nivelul cetatenilor vreo nemul¬tumire pentru modul in care se deruleaza programul. Va fi totul transparent si in orice moment veti putea accesa si veti avea acces la modul in care se deruleaza programul pe tot parcursul lui. Mai mult decat atat, in acest moment nu am ce sa comunic, pentru ca abia luni vom avea o intalnire cu Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile, in asa fel incat sa definim anumite criterii clare pentru a evita orice fel de nemultumiri din partea actorilor implicati in program“, a spus Rovana Plumb, citata de zf.ro.

In plus, ministerul intentioneaza sa schime numele programului, deoarece termenul "rabla" nu va mai corespunde cu planurile oficialitatilor, care doresc sa acorde bonusuri suplimentare in vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon.

„Programul nu se va mai numi «Rabla». Avem in vedere acordarea unor bonusuri suplimentare, dar vi le vom comunica la vremea respectiva. In afara de bonusul pe care l-am luat in calcul la achizitionarea unei masini electrice, de 2.500 de euro pe masina achizitionata, atat persoane fizice, cat si persoane juridice, avem in vedere si acordarea unor bonusuri in cadrul acestui nou program pentru innoirea parcului auto, in vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon pentru Romania“, a mai declarat Rovana Plumb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu