marți, 23 aprilie 2013

Cel mai performant radar a fost scos marţi de Poliţia Rutieră la vânătoare de vitezomani pe autostradă

Poliţia Rutieră a instalat, marţi dimineaţă, radarul cu laser, care înregistrează viteza cu care rulează maşinile de la o distanţă de peste 1.000 de metri.
Aparatul este atât de exact încât şoferii care au contestat amenda în instanţă au pierdut fără discuţii.
"Acest aparat radar este un cinemometru la sol care are o precizie foarte mare. Filmează de la distanţe foarte mari. Până în prezent nu am avut nicio contestaţie pierdută", a declarat agentul şef principal Marius Dan.


Pistolul cu laser foloseşte o metodă ce se bazează pe timpul de reflecţie al luminii, ca de exemplu timpul reflecţiei undelor de sunet, sub forma de ecou. Un pistol cu laser măsoară timpul de revenire al luminii, cât îi ia să atingă maşina ţintă şi să se întoarcă. Lumina de la un pistol laser este mult mai rapidă decât sunetul, 300.000km/s.
Un pistol cu laser emite o singură licărire de lumina infraroşie iar apoi aşteaptă reflecţia sa. Pistolul măsoara numărul de nanosecunde cât îi ia reflecţiei să se întoarcă şi împartind-o la 2, poate calcula viteza maşinii. Făcând sute de mostre pe parcursul unei treimi de secunda, acurateţea este foarte ridicată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu