marți, 14 mai 2013

Productia BMW M3, a fost epuizata


Pana la debutul noii generatii, BMW a promis fanilor inca jumatate de an in compania actualelor M3 Coupe si Cabrio. Din pacate, promisiunea nu va fi tinuta, intreaga productie a sportivelor fiind deja epuizata.

Pentru a face tranzitia mai usoara, Friedrich Nitschke, omul numarul unu al diviziei de performanta a constructorului bavarez, a hotarat ca actuala generatie sa ramana in atentia publicului inca sase luni, timp in care noul M3 se va afla in testele finale.

In ciuda planurilor initiale, actualele BMW M3 Coupe si Cabrio s-au dovedit atat de populare incat toate exemplarele produse au fost deja vandute. Asadar, cei care doresc modelul de performanta sunt nevoiti sa astepte pana la lansarea noului M3 sau pot opta pentru unul din SUV-urile X5M sau X6M, dupa cum sugereaza Nitschke.

Oficialul german a declarat ca vor completa gama de motorizari, excluzand totodata posibilitatea dotarii cu un sistem de tractiune integrala pe aceste versiuni, pe motiv ca instalarea unui xDrive ar afecta raportarea masei pe ambele punti si directia si ar ingreuna ansamblul.

Printre planurile bavarezilor se numara si deja-anuntatul motor cu trei cilindri, cu o capacitate de 1500 cmc, cate 500 de cmc pentru fiecare cilindru. ”Motorul cu trei cilindri este unul atractiv. Este capabil sa dezvolte intre 185 si 200 de cai putere per litru intr-o arhitectura speciala. Si, dupa cum stiti, noi avem o capacitate de 1.5 litri”.

Asadar, unitatea va avea cel putin 300 de cai putere, ceea ce i-ar putea asigura un loc in oferta de propulsoare din gama M.
sursa: www.auto.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu