marți, 7 mai 2013

Nu ii mai satura Dumnezeu... acum vor sa confiste masini...

Premierul Victor Ponta s-a declarat, marti, la sedinta USL, ingrijorat de numarul ridicat de accidente rutiere si de victime inregistrat in perioada Pastelui, el aratand ca trebuie inasprita legislatia rutiera.
Masini si motociclete confiscate pentru abateri grave
Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca nu i s-ar parea excesiv ca in anumite situatii sa fie confiscate masinile si motocicletele, ca sanctiune pentru abateri rutiere grave.
Ponta a spus ca acest lucru ar fi posibil daca actuala Constitutie ar fi modificata, urmand sa contina o prevedere in acest sens.

"In Romania nu se poate decat daca va fi de acord presedintele Comisiei Constitutionale sa modificam la Constitutie acest lucru. Sunt tari care confisca masina cu care s-a incalcat grav legea rutiera. Noi nu avem voie conform Constitutiei actuale, dar mie nu mi s-ar parea excesiv in anumite situatii si va spun ca fost motociclist ca ar trebui sa confiscam si motociclete, nu doar masini", a spus Ponta.

Premierul a precizat ca doreste sa foloseasca exemplele unor tari ca Franta care au implementat cu succes strategii pe termen mediu de reducere a numarului de accidente rutiere.

"Ma gandesc sa folosim toate exemplele de succes din tari cu rezultate pe termen mediu in reducerea accidentelor. Franta e una din aceste tari. Sarkozy a fost ales presedinte dupa un mandat de ministru de Internte cu rezultate notabile in acest sens. In Franta a existat o scadere a numarului de accidente", a spus Ponta.

El a aratat ca Romania este o tara care recunoaste mai greu autoritatea celor care aplica legea si a aratat ca mai sunt multe de lucrat in ceea ce priveste respectarea legii si a regulilor rutiere.

Infrastructura mai buna, sanctiuni mai mari
"Am o mahnire personala cand vad, si mi se pare inacceptabil, numarul de accidente, morti, oameni care si-au pierdut viata in aceasta saptamana, care ar trebui sa fie una fericita", a spus Ponta.
El a admis ca zona de infrastructura trebuie imbunatatita, dar a subliniat ca si pe autostrada Bucuresti-Constanta s-au inregistrat accidente.
"Avem o mare problema de implementare a autoritatii legii in domeniul rutier. Sunt hotarat sa incercam o inasprire a legislatiei si o intarire a autoritatii celor care sanctioneaza abateri pe drumuri publice. E inadmisibil sa ma uit cati oameni isi pierd viata in aceste zile", a spus Ponta.
El a aratat ca modificarea legislatiei in domeniul rutier in sensul inaspririi sanctiunilor si intaririi autoritatii politistilor reprezinta o prioritate guvernamentala.
Numarul accidentelor rutiere grave din intervalul 1-5 mai este de 88, cu 92 mai mic decat cel din perioada similara a anului trecut, in urma acestor evenimente pierzandu-si viata 22 de oameni, fata de 30 anul trecut, a precizat, luni, pentru MEDIAFAX, seful Directiei Rutiere din IGPR, Lucian Dinita.
Tot in urma accidentelor din perioada mini-vacantei de 1 Mai si de Paste, au fost ranite grav 80 de persoane, cu 92 mai putine decat anul trecut, potrivit comisarului sef Dinita.
Numarul accidentelor rutiere grave produse in perioada 30 aprilie - 2 mai este de 35, adica aproximativ jumatate din cel de anul trecut, cand s-au produs 62 astfel de evenimente, informa, vineri, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).
In aceeasi perioada, in accidente rutiere grave au decedat sase persoane, fata de opt in 2012, si au fost inregistrati 31 de raniti grav, fata de 66 anul trecut, potrivit sursei citate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu