joi, 25 iulie 2013

Vrei sa pleci la drum ??? Nu uita sa-ti duci masina la sfintit pentru a fii iertata de pacate

După ce au semnat un acord cu Guvernul, reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au decis să nu mai sfințească automobilele mai vechi ca ale lor, totul pentru a încuraja modernizarea parcului auto din România. De acum încolo românii cu mașini mai ieftine de 50.000 de mii de euro trebuie să se mulțumească cu un „dute cu Domnu`”, ori simplele cruciulițe pe parbriz.

preot-sfintire-300x168„Nu este normal ce se întâmplă. Să merg cu ultimul model de Audi sau Mercedes ca să sfințesc o amărâtă de Skoda, ori Logan? E păcat de Dumnezeu, de carburantul consumat și de faptul că românul nu vrea mai mult în viață. Legea asta este numai bună și sper s-o extindă: să nu sfințim hoteluri mai mici ca cele patronate de BOR, case mai mici ca ale preoților și nici botezul să nu mai fie pentru oricine. Păi știți ce piele aspră fac de la apa rece de la robinet pusă în cristelniță?”, a declarat un preot.
Noua ofertă BOR, care le permite românilor să-şi sfinţească maşinile, nu pare suficent de atractivă de către Patriarhul Daniel. Asta pentru că CEO-ul Bisericii Ortodoxe Române a refuzat să-şi sfinţească limuzina de lux, dând de înţeles totodată că nici nu intentionează s-o facă vreodată.

Patriarhul Daniel insistă că decizia lui nu are nici o legătură cu rezultatele dezastruoase obţinute de maşinile sfinţite la crash test-uri, unde s-a văzut că, chiar şi sfinţită, o maşină tot este spulberată de tren. „Pur şi simplu n-am bani de dat aiurea”, spune Prefericitul. „De luat aiurea nu mă feresc, dar de dat nici nu se pune problema, nici acum, nici în viitor.”
patriarhul_daniel_in_lumuzinaÎn plus, limuzina sa nu ar putea fi sfinţită de un preot oarecare, ci chiar de către el, numărul 1 al BOR. „Dacă aţi avea idee ce pretenţii financiare am pentru sfinţirea unei maşini, nu m-aţi mai întreba de ce refuz să îmi sfinţesc limuzina”, spune Daniel. „Aş pericilita construirea Catedralei Mânturii Neamului dacă aş apela la serviciile mele. Dar asta nu înseamnă că alţii nu pot s-o facă.”
sursa: http://www.academiacatavencu.info si www.timesnewroman.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu