vineri, 26 iulie 2013

Dacia a fabricat 9 milioane de sasiuri

La Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia au iesit de pe liniile de fabricatie 9 milioane de sasiuri. Productia de sasiuri a demarat in anul 2000 pentru modelele Super Nova si Solenza.

Incepand din 2004, s-au adaugat progresiv in liniile de fabricatie sasiuri  pentru  modelele din gama Dacia, dar si pentru vehicule din gama Renault sau ale unor alti constructori auto internationali. Dacia se plaseaza pe locul I la productia de sasiuri in cadrul Grupului Renault la nivel international.
Tot in cadrul activitatii mecanice a Dacia, pe linia de asamblare a cutiilor de viteze  a fost fabricata cutia de viteze JH cu numarul 2.500.000. Productia cutiilor de viteze JH a demarat in anul 2001. Cutiile de viteze JH asamblate la UMCD sunt livrate catre Uzina Vehicule Dacia (unde echipeaza modelele Logan si Sandero) si uzinele Renault din Columbia, Rusia, Maroc, India, Iran, Africa de Sud. Volumele pentru export depasesc 50%. In cadrul UMCD este fabricata si cutia de viteze TL  care echipeaza Dacia Duster si diverse modele Renault si Nissan.

Intinsa pe o suprafata de 16 hectare, Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia (UMCD) este cea de-a doua mare uzina situata pe platforma industriala de la Mioveni si prima uzina din cadrul Grupului Renault in lume din punct de vedere al diversitatii proceselor.
sursa: www.auto.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu