miercuri, 20 martie 2013

Protest in Cluj Napoca

Mii de patroni de service şi mecanici auto au organizat un protest în această dimineaţă, ca reacţie la decizia autorităţilor de a acoperi cu asfalt o serie de gropi. Manifestanţii sunt de părere că găurile din carosabil, unele dintre ele apărute încă din perioada interbelică, au statutul de monumente istorice, făcând parte din identitatea culturală a Clujului.

În plus, spun patronii de service-uri, gropile stimulează turismul. “Anul trecut am avut peste 2000 de musafiri fericiţi, mulţi cerând pachete all-inclusive: anvelope, suspensii, pivoţi. Nu ştiu ce ne-am face fără aceste gropi, unice în Romania, dacă nu chiar în Europa. În loc să le astupe, Primăria ar trebui mai degrabă să le renoveze. Să le zugrăvească, să le consolideze marginile... Iar vandalii care încearcă să le umple cu tot felul de gunoaie ar trebui amendaţi usturător.”

Mitingul pentru salvarea gropilor s-a încheiat, spun martorii, după ce primarul Clujului, Emil Boc i-a asigurat pe protestatari că doar câteva gropi istorice vor fi astupate, in cartierul Gheorghieni, acestea fiind oricum foarte tocite. "Acestea vor fi înlocuite în timp record cu unele moderne, mai adânci şi mai durabile", a adăugat Emil Boc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu