miercuri, 6 martie 2013

Ce riscati daca nu traversati pe trecerea de pietoni

Potrivit IGPR, poliţiştii rutieri au depistat 23.066 de pietoni în timp ce au traversat strada prin loc necorespunzător, fiind aplicate acestora sancţiuni contravenţionale.

''Totodată, poliţiştii au suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile pentru 3.881 de conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor", informează un comunicat al IGPR remis miercuri AGERPRES.

În perioada 18 - 28 februarie, structurile rutiere au acţionat pe şoselele din ţară, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR, pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, respectiv a indisciplinei pietonilor angajaţi în traversare prin loc nepermis.

În urma acţiunilor, la care au participat 2.316 poliţişti, dintre care 1.985 rutieri, au fost aplicate 26.947 de sancţiuni contravenţionale.

Din totalul acestora, 3.881 au fost aplicate conducătorilor de autovehicule care nu au respectat normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public. Totodată, alături de sancţiunea contravenţională principală, a fost aplicată şi sancţiunea complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile.

În perioada 18 - 28 februarie, pe fondul indisciplinei pietonilor, s-au produs 36 de evenimente rutiere, soldate cu decesul a 8 persoane şi rănirea gravă a altor 28, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut, când au fost înregistrate 49 de accidente, în urma cărora a rezultat decesul a 12 persoane şi rănirea gravă a altor 38.

Citeste pe REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu