luni, 20 februarie 2017

Am schimbat adresa din buletin. Reînnoiesc sau nu permisul auto?

Preschimbarea este obligatorie, în momentul schimbării adresei de domiciliu, în cazul celor care au model mai vechi de permis, pe care este menţionată şi adresa. Modelul care a intrat în vigoare în anul 2009, nu mai are această menţiune, astfel că posesorii lor nu mai au obligaţia să se prezinte pentru reînnoirea lor decât în momentul expirării.
EXTREM DE FALSA ACEASTA AFIRMATIE.

Legea p*lii este in Romania.
Unui prieten de-al meu cu domiciliul in Cluj si permisul de conducere luat in Zalau (adica si-a schimbat doar doar cartea de identitate nu si permisul), i-a fost retinut permisul de conducere in REGHIN, judetul Mures. A incercat ca orice OM sa se inteleaga cu ei dar a calcat pe bec si 30 de zile are permisul de conducere suspendat ... Bun... de aici incepe distractia.
Dupa ce i-a fost retinut permisul de conducere a facut cerere catre IPJ-Mures (Serviciul Rutier), sa ii fie trimis permisul de conducere la adresa din domiciliu.
Pe langa faptul ca la Mures la IPJ au program de gravide si nu prea raspunde nimeni la telefon, i s-a comunicat prin POSTA ROMANA:
Cererea nu a fost aprobata deoarece este obligatia dumneavoastra sa va schimbati permisul de conducere in momentul cand va schimbati domiciliul. Permisul de conducere se poate ridica la sfarsitul perioadei de suspendare de la UNITATEA EMITENTA (In cazul lui Zalau)...
In alta ordine de ideei, matusa de la IPJ-Mures, servisiul Rutier, i-a raspuns simplu, clar si la obiect: "Doar asa va putem obliga sa va schimbati permisul la schimbarea domiciliului."
Acum intrebarea mea pentru cei care "gandesc cu p*la legea" este:
Daca permisul de conducere era obtinut in Constanta si el  era din Botosani (diagonala tarii)... el trebuia sa mearga 30 de ore cu trenul sau 20 de ore cu microbuzul pentru a putea intra in posesia permisului de conducere?...

In fine... vorba lunga saracia omului!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu