Pagini

sâmbătă, 21 noiembrie 2015

De ce unele masini se au busonul pe partea dreapta si altele pe stanga ?


Sunt sigur ca voi, ca si mine de altfel v-ati gandit in benzinarie, pe ce parte se alimenteaza automobilul... pe stanga???.... pe dreapta ??? insa treaba e simpla...

La începutul erei automobilelor, pompele de combustibil erau poziționate pe partea dreaptă, în țări ca Statele Unite. În Marea Britanie, acestea au fost puse pe partea stângă, din pricina sensului de circulat.
Astfel, producătorii americani și europeni au fabricat mașini cu bușonul rezervorului pe partea dreaptă, în timp ce la englezi, așa cum este Mini Cooper, bușonul este pe partea stângă. Totul depinde de partea pe care se deplasează automobilele pe carosabil.
... daca am ceva greseli in aceste randuri ini cer scuze dar abia am sosit de la o zi onomastica si inca mi se limba plinba'n gura...

vineri, 6 noiembrie 2015

Raspuns la intampinare - Amenda Rovinieta la autoturism vandut


Dupa cum ziceam in articolul de mai jos - "Am vandut masina si am primit amenda de rovinieta", revin cu informatii.
Am depus la Judecatoia Cluj Napoca raspunsul la intampinare care suna cam asa:

RĂSPUNS LA ÎNTÂMPINARE

Cuprinzând următoarele precizări:

  • În principal, atragem respectuos atenția onoratei instanțe că imaginea prezentată în probațiune de către numita CNADNR S.A. este complet ilizibilă, neputându-se distinge de fapt o imagine în dreptunghiul negru prezentat de aceasta drept „probă”. În aceste condiții, deoarece este imposibil de dovedit că imaginea corespunde realității, vă rugăm să faceți aplicarea art. 254 al. 2 din Codul de procedură civilă, (coroborat cu art. 205 al. 2 lit. d), să respingeți această probă și, în consecință, să admiteți acțiunea noastră așa cum a fost formulată – deoarece proba pe care se baza procesul verbal este desființată, procesul verbal fiind neprobat (nul). Orice transcriere sau modificare a respectivei imagini o considerăm făcută de angajați ai persoanei juridice de drept privat CNADNR SA – și astfel nu poate fi luată în considerare, fiind vădit părtinitoare. Prin urmare, vă rugăm să pronunțați nulitatea procesului verbal seria R15 nr. 6854862 din 27.07.2015 în integralitatea sa, inclusiv în ceea ce privește amenda contravențională aplicată.
  • În subsidiar, învederăm onoratei instanțe următoarele fapte de netegăduit: automobilul pentru care a fost aplicată amenda contravențională din motiv de lipsă rovinietă nu mai este proprietatea subsemnatului. Această afirmație este ușor de dovedit prin prezentarea documentelor necesare, după cum urmează:
a) Contract de vânzare-cumpărare pentru un vehicul folosit, încheiat în data de 11.05.2013 (act sub semnătură privată; conform legii, acest contract este unul consensual); acest contract cuprinde toate datele de identificare ale cumpărătorului precum și semnătura acestuia.
b) Fișa de înmatriculare auto care cuprinde (asemeni contractului de vânzare-cumpărare de mai sus, toate datele cumpărătorului, inclusiv semnătura sa).
c) Adeverință nr. 3/27.05.2015 de la autoritățile locale financiare din care rezultă că începând cu anul 2013 subsemnatul nu mai deține nici un fel de autoturism în proprietate personală; vă rugăm să observați că atât autoritățile locale cât și CNADNR îndeplinesc servicii publice în favoarea statului român – ori această persoană juridică, statul român, nu poate susține într-un caz că eu dețin un autoturism, iar în alt caz că nu dețin același autoturism, referindu-ne la aceeași perioadă de timp. S-ar încălca astfel cele mai elementare principii ale logicii formale. Această adeverință se completează cu Certificatul de atestare fiscală nr. 9876/11.05.2013 care atesta realitatea inițială – la data respectivă eram proprietar, dar ulterior am înstrăinat cu titlu valabil automobilul în cauză.
  • Atragem cu respect atenția onoratei instanțe asupra unui aspect pe care numita CNADNR S.A. îl trece foarte ușor cu vederea: art. 1 lit. b din OG 15/2002 prevede condiții cumulative, după cum urmează:

b) utilizatori - persoanele fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare, care au în proprietate sau care, după caz, pot folosi în baza unui drept legal vehicule înmatriculate în România, denumite în continuare utilizatori români, respectiv persoanele fizice ori juridice înscrise în certificatul de înmatriculare, care au în proprietate sau care, după caz, pot folosi în baza unui drept legal vehicule înmatriculate în alte state, denumite în continuare utilizatori străini”;

astfel, condițiile explicitate sunt 1: persoanele în cauză să fie înscrise în certificatul de înmatriculare, și 2. persoanele în cauză să aibă în proprietate sau, după caz, să folosească în baza unui drept legal vehicule înmatriculate în România; ori subsemnatul îndeplinea o singură condiție: cea referitoare la înscrierea numelui în certificatul de înmatriculare. Cea de a doua condiție nu este îndeplinită, eu nefiind nici proprietarul mașinii (după cum am arătat mai sus) și neavând nici vreun drept legal de utilizare a respectivului vehicul. Astfel este evident că numita CNADNR S.A. nu a procedat corect redactând procesul verbal pe numele subsemnatului, FĂRĂ A SE INTERESA DE PERSOANA CARE ESTE PROPRIETAR SAU CARE FOLOSEȘTE ÎN BAZA UNUI DREPT LEGAL VEHICULUL. În acest sens, pot prezenta spre probațiune onoratei instanțe – dacă se consideră necesar – sute de solicitări ale autorităților publice locale către societăți și persoane fizice din România, cerând precizarea clară a conducătorului auto identificat cu nume, CNP, serie buletin, domiciliu și categorie permis auto – exact în scopul întocmirii procesului verbal de constatare a contravenției! La o minimă analiză a acestui aspect se observă că societatea comercială CNADNR S.A. a urmărit doar să aplice o amendă – speculăm că în scopul rotunjirii propriilor venituri.

  • Rugăm onorata instanță să țină cont și de faptul că sunt o persoană de bună credință, cu toate taxele plătite la zi și cu o bună reputație, iar în cazul în care considerați că totuși sunt vinovat de săvârșirea acestei contravenții, să modificați sancțiunea de amendă contravențională în cea de avertisment scris. În acest sens, învederez onoratei instanțe și că la data înstrăinării automobilului în cauză aveam rovinieta plătită la zi pe un an (din care mai rămăseseră aproimativ 5 luni), si de asemenea, am acceptat procesul verbal chiar daca nu mai am domiciliul la adresa de inmatriculare a autoturismului – tocmai în scopul clarificării cu bună credință a situației create. Totodată, spre a-mi dovedi buna credință, vă înștiințez că am demarat procedura de radiere a autovehiculului în cauză, urmând ca la proxima deplasare în județul Argeș să depun toate actele în vederea radierii.
ETC .....................(aici completati alte "chestii")

Având în vedere toate cele de mai sus, vă solicităm respectuos admiterea acțiunii așa cum a fost formulată și precizată și, în principal, constatarea nulității procesului verbal de contravenție ca neprobat și anularea amenzii aplicate, iar în subsidiar, după caz, anularea procesului verbal de contravenție și a amenzii aplicate pentru neîndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 1 lit. B din OG 15/2002 republicată – sau modificarea sancțiunii contravenționale în avertisment scris.

Anexez în probațiune:
  1. Adeverință (am scos o adeverinta de la administratia fiscala in care dovedesc ca am radiat masina de la ei)
  2. Rovinietă pe un an achiziționată în 2012
  3. Copie: Certificat de atestare fiscală pentru persoane fizice nr.xxxx

    Sper sa va fie de folos.
    O sa va spun si pronuntarea verdictului in momentul cand aflu!
    Have a nice day!