Pagini

duminică, 27 octombrie 2013

Romanii sunt indemnati sa consume alcool

Am scris pe Google.ro "accident din cauza alcoolului" si mai jos se vede rezultatul:


Parlamentarii astia reusesc sa ne uimeasca in fiecare zi, se schimba intre ei la guvernare sa poata si altii sa fure, mai intra cate unii la inchiosoare si membrii partidelor declara ca ii asteapta acasa alaturi de familie... adica infractorul e pus la zid si ei il elibereaza, fac proteste de ochii lumii, schimba legile si le adopta pe cele din strainatate exact ca in exemplul pe care vreau sa vi-l ofer acum.
In alte tari din Uniunea Europeana, oamenii au salarii decente, au asigurari de sanatate medicala, au drumuri bune, somajul este scazut iar coruptia nu e in floare ca la noi.... Aceste legii de ce nu le adopta guvernantii ? In schimb GUVERNUL ROMANIEI a decis sa incurajeze romanii sa consume alcool.
 M-am informat putin pe internet si am vazut ca ROMANIA ESTE PE ULTIMUL LOC IN EUROPA LA RESPONSABILITATE RUTIRERA. Daca in alte tari exemplu Germania soferii consuma o halba de bere si gata se opresc, la noi lucrurile stau total altfel si stim asta. Inainte sa se adopte acest proiect de lege soferul romani consuma 1+1+1+1... beri acum cand are voie de la GUVERN o sa consume 1+1+1+1...pahare de palinca.... exact cum zicea si Gica petrescu in melodia:

Dai cu spritul pan’la ziua
Gal,gal,gal,gal,gal,gal
Pe soseaua gatului
Gal,gal,gal,gal,gal,gal
Sa-ti ajunga tana’n suflet
Gal,gal,gal,gal,gal,gal...

Eu nu sunt de accord cu consumul de alcool la volan. De ce  trebuie sa consume alcool daca este cu masina? De ce sa bea si sa se urce la volan? Cine ii da voie sa conduca sub influenta bauturilor alcoolice? NORMAL GUVERNUL ... si nu imi pasa de el ca intra intr-un cap de pod si moare, sau ca il calca trenul... insa imi pare rau pentru cetatenii nevinovati, pentru ca omoara copii pe trecerea de pietoni, pentru ca distruge familii urcandu-se de beat ce e cu masina pe trotuar... si as putea sa continui cu exemple pana maine dar la ce folos?
Sunt constient ca in 6 luni o sa se dubleze numarul de accidente provocate din cauza consumului de alcool la volan.
Cum credeti ca arata o tara cu 99% de soferi bauti la volan?
Raspuns:
 EXACT CA GUVERNUL PE CARE IL AVEM.






marți, 22 octombrie 2013

Cum aflu anul de fabricatie la anvelope ? Cum stiu in ce an au fost produse cauciucurile de la masina ?

Astazi eram la un pahar de vorba cu Bogdan, colegul si prietenul meu...El detine un Logan care arata intact, la care i-a facut mai multe imbunatatiri, dar in fine nu il mai laud trec la subiect. Se apropie iarna si m-a intrebat daca stiu in ce an ii sunt fabricate anvelopele. Sincer nu am stiut dar am gasit o imagine pe care o postez aici.

marți, 8 octombrie 2013

O viteză de 59 km/h în oraş nu are sancţiune contravenţională


Poţi fii tras la răspundere în cazul unui accident 
Singura situaţie în care un conducător auto poate fi tras la răspundere pentru că a depăşit limita legală admisă cu câţiva kilometri la oră este atunci când acesta este implicat într-un accident rutier. „În cazul unui accident rutier poate fi considerată o încălcare a prevederilor legale şi o cauză concurentă în producerea aces-tuia. Dacă eşti implicat într-un accident de circulaţie şi în urma expertizei rezultă că ai depăşit cu câţiva, până în 9 kilometri, viteza legală, poţi fii tras la răspundere pentru culpă comună. Spre exem-plu, loveşti un pieton care traversa prin loc nepermis. Dacă din expertiză rezultă că aveai 59 kilometri pe oră într-un loc în care limita este de 50, poate fi culpă comună”, spune poliţistul.

 
„Haideţi, dom’le, aveam 61, de ce mă amendaţi?“ 
Mulţi şoferi consideră că, dacă pentru depăşirea limitei de viteză cu 1-9 kilometri faţă de limita legală admisă nu există amendă, calculul se face de la 60 kilometri pe oră. Lucru total greşit, spun rutieriştii, care avertizează că şoferii prinşi circulând cu astfel de viteze vor fi sancţionaţi.

„Mai sunt anumiţi şoferi care nu înţeleg de ce sunt amendaţi atunci când au fost prinşi circulând, de exemplu, cu 61 kilometri pe oră. Există conducători auto care au un comportament de parcă nu ar fi făcut nimic. Încep cu haideţi, domnule, aveam şi eu 61 kilometri pe oră, pentru un kilometru în plus mă amendaţi? Însă trebuie să fie foarte clar faptul că limita legală de viteză în oraş este de 50 kilometri pe oră, iar faptul că nu există în legislaţie o amendă pentru cei care depăşesc cu 1-9 kilometri pe oră limita, asta nu înseamnă că cei prinşi circulând cu peste 60 kilometri pe oră nu vor fi sancţionaţi. Mulţi şoferi fac calculul de la 60 kilometri pe oră, lucru total greşit. Calculul se face de la 50 kilometri pe oră”, afirmă Ciprian Sobaru pentru Cuget Liber